آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

كنار آمدن با بيماري يكي از مهارت هاي لازم در هنگام سختي و ناراحتي جسماني است. طبيعي است كه افراد در هنگام بيماري احساسات و حالات مختلفي را تجربه كنند. اما براي برخي كنار آمدن با اين شرايط دشوار تر بوده و دچار مشكلات بيشتري مي‌شوند. همچنين شدت بيماري نيز در اين مورد موثر است. قطعا كنار آمدن و پذيرفتن سرطان بسيار پيچيده تر از يك سرماخوردگي است. روحيه و ظرفيت رواني افراد در اين شرايط بسيار اهميت دارد. گاهي تنها خط دفاعي در مقابل بيماري هاي مختلف، انگيزه است. افراد با داشتن اراده و همت مي‌توانند هر بيماري را از بين ببرند و يا آن را تحت كنترل خود درآورند. همانطور كه امروزه شاهد شكست سرطان توسط بسياري از افراد هستيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنار آمدن با بيماري مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: كنار آمدن با بيماري | 8 تكنيك كنار آمدن با سرطان

كنار آمدن با بيماري

با شروع فرايند يك بيماري افراد دچار احساساتي مانند، خشم، ناراحتي، انكار، بي قراري و…مي‌شوند. توالي اين مرارحل و همچنين مدت زمان هريك براي افراد مختلف متفاوت است. اما بعد از گذراندن آنها كنار آمدن با بيماري آسان تر شده و افراد مي‌توانند روحيه خود را بازيابي كنند.

طبيعي است كه در مواجهه با بيماري هاي مختلف دچار استرس و نگراني شويم. اما بايد اين موضوع را در نظر داشته باشيم كه اين يك وضعيت موقت بوده و بايد با وجود به آن به زندگي روزانه خود ادامه دهيم. بيماري ما ديگران را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. و همين موضوع مي‌تواند انگيزه اي براي تلاش در جهت بهبودي باشد.

روش هاي كنار آمدن با بيماري

 

اما به طور كلي كنار آمدن با بيماري نيز اصولي دارد و نمي‌توان آن را ناديده گرفت و يا بسيار در مورد آن حساسيت به خرج داد. خود فرد و اطرافيان او مي‌توانند با انجام برخي از راهكارها اين دوره ها راحت تر پشت سر بگذارند. در اين قسمت به توضيح اين موارد مي‌پردازيم. 

📌پنهان نكردن بيماري

برخي افراد با مطلع شدن از نوع و يا حتي شدت بيماري شان، سعي در پنهان كردن آن از اطرافيان دارند. اما بر اساس تحقيقات، اينكار تنها اوضاع را پيچيده تر مي‌كند. با اينكار احساسات افراد سركوب شده و آنها نمي‌توانند هيجانات خود را به درستي تخليه كنند. به همين دليل در برخي موارد شاهد خشمگيني افراد در حين بيماري شان هستيم. حتي اين موضوع باعث شدت يافتن بيماري جسماني نيز مي‌گردد. چرا كه حالات روحي ما بر وضعيت فيزيكي ما موثر است.

📌بر نقاط قوت تمركز كنيد

با اينكه احتمالا به نظر فرد و يا خانواده او، ديگر هيچ نكته مثبتي در مورد كنار آمدن با بيماري، وجود ندارد و همه چيز روزبه روز بدتر مي‌شود؛ اما قطعا جنبه هاي ديگري از زندگي فرد هست كه هنوز تحت تاثير بيماري قرار نگرفته و مي‌تواند از آنها استفاده كند. احتمالا بيماري باعث ايجاد محدوديت هايي براي افراد مي‌شود؛ اما نبايد تنها آنها را مبناي تصميم گيري قرار داد. اگر فرد بينش خود را نسبت به بيماري تغيير دهد؛ راحت تر آن را پذيرفته وحتي مي‌تواند از آن بهره گيرد.

📌ارتباطات خود را گسترش دهيد

در هنگام ناخوشي براي كنار آمدن با بيماري، بهتر است ارتباطات خود را بيشتر از قبل كنيد. با دوستان و خانواده خود معاشرت كرده و در جمع ها حضور يابيد. اينكار باعث بالا رفتن احساس خودكارآمدي شده و همچنين براي مدتي ذهن شما را از بيماري منحرف مي‌كند. از طرفي حمايت شدن از طريق شبكه هاي دوستان و خانواده، باعث ايجاد احساساتي مثبت در فرد بيمار مي‌شود. او احساس مي‌كند هنوز براي عده اي اهميت دارد و بايد با بيماري خود مقابله كند.

📌توسل و توكل

يكي ديگر از راه حل هاي موثر براي كنار آمدن با بيماري، ياري خواستن از يك انرژي بزرگ تر و قدرتمند تر است.عده اي به معبود خود توكل كرده و از او توسل مي‌جويند. اعتقادات و باورها باعث اميدواري مي‌شوند و افراد با انگيزه بيشتري در راستاي بهبودي تلاش مي‌كنند. براساس تجربه افراد معتقد و مومن راحت تر با شرايط كنار آمده و در مقابل بيماري و ناراحتي ها انعطاف پذيرتر هستند.

📌ورزش كردن

ورزش يكي از راهكارهاي بسيار مفيد براي كنار آمدن با بيماري است. فعاليت هاي بدني مختلف، علاوه بر اينكه براي سلامت جسماني مفيد هستند؛ باعث احساس شادابي و نشاط نيز در افراد مي‌شوند. اينكار فشار رواني را بر افراد كاهش داده و و وضعيت سلامتي آنها را بهبود مي‌بخشد. با اينكه احتمالا گاهي بيماري فعاليت هاي بدني ما را محدود مي‌كند؛ اما انجام حركاتي هرچند ساده نيز موثر واقع مي‌شوند.

📌بالا بردن روحيه

حتي اگر شرايط جسماني شما بسيار بغرنج است و هيچ اميدي نداريد؛ بازهم بهتر است به خود روحيه داده و اعتماد به نفس خودرا بالا ببريد. اينكار به معني نپذيرفتن بيماري تان نيست. با وجود عزت نفس مي‌توانيد نقصان حاصل از بيماري را جبران كرده و اميد خود را به زندگي حفظ كنيد. اينكار ساده نيست و نياز به خودباوري و بهداشت رواني بالا دارد. اما با انجام تمرينات ساده اي و همچنين كمك گرفتن از روانشناس امكانپذير است.

📌يادگرفتن مهارت هاي جديد

در حاليكه در بستر بيماري هستيد؛ احتمالا زمان بيشتري داشته و اوقات فراغت داريد. در اين شرايط، براي كنار آمدن با بيماري، مي‌توانيد مهارت هاي تازه اي آموخته و خود را سرگرم كنيد. استراحت، فرصت مناسبي است كه از استعدادهاي خود در جهت مثبت استفاده كنيد. مي‌توانيد با كارهاي ساده و پيش پا افتاده شروع كرده و به مرور آن را به جنبه هاي ديگر گسترش دهيد.

📌كمك گرفتن از روانشناس

از آنجايي كه در هنگام كنار آمدن با بيماري احتمالا شرايط روحي بدي را سپري خواهيد كرد؛ مي‌توانيد دغدغه ها و افكار خود را با فردي مطمئن مثل روانشناس درميان بگذاريد. اين دوران ساده نيست و احتمالا خود را ضعيف و آسيب پذير احساس مي‌كنيد. از طرفي به حمايت و مراقبت اطرافيان نيز نياز داريد. روانشناس مي‌تواند راه حل هاي پيش رو را به شما نشان داده و همچنين مهارت هاي لازم براي بالا بردن روحيه را نيز به شما بياموزد.

پيامدهاي مثبت و منفي كنار آمدن با بيماري

كنار آمدن با بيماري آثار مثبت و منفي زيادي بر زندگي افراد دارد. از طرفي افراد اين شرايط را پذيرفته و سعي در بهبودي وضعيت جسماني و رواني خود دارند و از طرف ديگر شايد ديگر هيچ تلاشي براي بهتر شدن نكنند. به همين دليل افراد بايد به صورت واقع بينانه و منطقي به بيماري خود نگاه كنند و از واكنش هاي افراطي بپرهيزند. بروز يك بيماري به معني به پايان رسيدن دنيا نيست. زندگي پر از فرصت هايي است كه حتي با وجود بيماري نيز مي‌توان به آنها رسيد.

سخن پاياني

افراد براي كنار آمدن با بيماري به شكل موثر بايد هم به وضعيت جسماني و هم سلامت روان خود اهميت دهند. حفظ روحيه و انگيزه از عوامل مهمي در هنگام بيماري هستند كه گاهي موثرتر از داروهاي شيميايي عمل مي‌كنند. بهتر است بعد از مواجهه با بيماري آن را پذيرفته، اما آن را ناديده نگيريم. افراد مي‌توانند علاوه بر استفاده از روش هاي بالا، از خدمات روانشناختي نيز استفاده كرده و به خود كمك كنند. اطرافيان نيز در اين شرايط نقش پررنگي دارند و بايد در كنار فرد بيمار باشند و از او حمايت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنار آمدن با بيماري مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/3  ] [ ۰۷ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب